Friday, July 27, 2007

Traadist punutud/Wire woven

Tahtsin proovida midagi uut ja teistsugust ning hakkasin vasktraadiga mängima. Mõte oli lihtsal kätt harjutada ja erinevaid traadi kasutamise viise aretada. Kuid töö oli iseenesest väga põnev ning ma mõtlesin, et järsku ikka teeks sellest midagi kantavat. Õnneks olin alguses võtnud endale piisavalt traati, et alles tekkivat ideed ellu viia... Natuke oli hirm selle ees, et kuidas ma küll seda punumist lõpetan ja lootsin hinge kinni pidades, et kui sinnani jõuan, siis mingi idee tuleb. Ja õnneks see tulemata ei jäänud! Mõte oli punuda T-kinnise rõngas juba olemasoleva punutise otsa. Kuna seni töötasin 11 traadiga korraga, siis oli vaja neid vähendada, et rõngas väga paks ei tuleks ja lõpus enamvähem puhas tulemus oleks. Enne kui traadid kaheks jagasin, oli järgi 6 traati ning lõpetamisel ainult 2.

T-kinnise teise osa mässisin traadist ja kaunistasin klaashelmestega. Ja loomulikult oli vaja ehtele lisada sära ja selleks kasutasin metalliläikega lihvitud helmeid. Tagasi mõeldes teeks osad asjad teisiti ja väldiks osasid võtteid, kuid kokkuvõttes on see käekett mulle ütlemata armas :)

Ja siin see on: minu kõige esimene punutud käekett! Ainuke kurb asi on see, et käekett on mulle suur ja nii on mul keeruline dilemma... Loobuda käeketist nagu ei tahaks, aga karpi seisma jätta ka andestamatu....




I wanted to try something new... I started to play with copper wire just for fun. It wasn't ment to be made into jewelry, but more like a practicing different way to use wire or so. When I started weaving I found it quite interesting to work with and I thought I should make a jewelry of it after all. Fortunately I took enough wire in the beginning and I could finish whatever idea I started to have... I was a bit lost how to end the weave and kept my fingers crossed that I would have an idea for it when I'd get that far. Again I was fortunate and had this idea to weave a ring for a toggle clasp. I had to decrease the number of wires I worked with since I used 11 wire for the weave and it was too much to end the weave with. I started to cut off the wires before they were divided and when I started the ring shape I had 6 wires to work with. Finally I ended the ring shape with 2 wires.

The other part of the toggle was wire wrapped. I had to add some sparkle to it (ofcourse) and I used different shades of metallic coated fire polished beads. There are things to avoid and do differently next time but I still love it :)

And here it is: my first wire woven bracelet! Only sad thing about it is that this bracelet is too big for me to wear and so I have a dilemma... I don't want to sell it nor to keep it in a box and not wearing it...

3 comments:

Anonymous said...

Oi kuinka tyylikäs! Todella mahtava idea.

Edellisessä merkinnässä oli herkullisia koruja myös. Tykkään sun tyylistä.

Christina J. said...

So pretty! It's too bad it doesn't fit. I don't blame you for not wanting to part with it or pack it away.

KnotGypsy said...

Wow, and you were just experimenting! You have some talent!