Saturday, October 27, 2007

Midnight

Kesköö. Siin on teine katse teha helmepõimingut ümber klaasitüki. Seekord kasutasin ainult 11/0 suurusega TOHO seemnehelmeid (värvid must ja hematiit). Esimene kord oli kasutatud seemnehelmeste valik suurem ja klaas teist värvi. Ovaalne klaas on puhast sügavsinist värvi, millel peal pärlmutrine viimistlus. Kui valgus langeb pealmise läike peale, muudab see klaasi peegliks (vt esimene pilt), kui aga valgus läheb klaasist läbi ja peegeldub tagumisel kihil, tuleb esile müstiline sinine helk (vt teine pilt). Sellest tuleb kaelakee ripats :)

PS Olen ühe roosa kaelakee unustanud pildistada, nüüd parandasin vea ja lisasin vanemasse postitusse Pink and copper. Lisasin ka inspiratsiooni allika ;)



This is my second attempt to bead around a cabochon. This time I used 11/0 TOHO seedbeads only (colors black and hematite). First time I used larger variety of beads and cabochon was greenish. This time oval cabochon is in a color of deep blue with luster finish. If light reflects on the upper side, it turns into a mirror (look at the first picture) and if light goes through the glass and reflects on the back side, it brings out this gorgeous bluish glow (see the second picture). This cabochon will became a pendant for a necklace :)

PS I have forgotten to photograph one pink and copper necklace, it's done now and pictures are added to the earlier post
Pink and copper. I wrote were I got inspiration from too ;)

5 comments:

Anonymous said...

Väga ilus ripats tuleb sellest! Endalgi oli mõtte teha midagi sarnast. :)

/Ljudmila/

Katrin mdmB said...

Aitäh! Eks siis peab sinu blogi piilumas käima ;)

Anonymous said...

On küll müstiline ja kuidas veel. Sellest tuleb üks ilus ehe jälle´gist. Kui kunagi rikkaks saan, siis tellin Sinult taolise ehte ära :P
Seniks aga näpud rakku ja uusi ilusaid ehteid!
.la.perla.

Janalill said...

Mille taha sa ise seal kaamera taga oled peitu pugenud selle esimese pildi peal? ;)
Aga ripats on kena, (nagu saarlaste viiti on öelda :P) olen ammu möelnud, et peaks selle tehnika korralikult ükskord ära öppima ja mida rohkem ma sinu töid vaatan, seda suurem isu tekib.

Katrin mdmB said...

:) Iccc.... Ma võitlesin roost rulooga, kuna pildistasin aknalaua peal, et viimaseid sügisesi valguskiiri ära kasutada. Mul oli tükk tegemist, et saada ülevaadet, mida ma tegelikkuses pildistan - rulood reguleerivad paelad on katki :)