Sunday, January 6, 2008

Project Spectrum: White January



Värvispektri projekt: Valge jaanuar
Oi ma olen põnevil, sest nii pikaajalises projektis pole varem kaasa teinud! Mõte seisneb selles, et terve 2008 aasta jooksul on iga kuu üks paikapandud värv ja selle kuu jooksul tuleb vastava värviga ese teha. Minu puhul on oodata peamiselt ehteid :)

Jaanuarikuu jaoks valmis eile õhtul mul kaelakee valgete, poolläbipaistvate valgete ja kristall AB klaashelmestega ning vaskse traadi ning komponentidega. Võiks ju arvata, et sellise ripatsi tegemine nõuab suurt planeerimist :) Tõsi, ta mõlkus mõtetes mitu päeva ja ma suutsin isegi mõned tehnilised võtted eelnevalt paika panna! Küll ma olen tubli. Töökäigus tuli natuke küll improviseerida ja proovida erinevas suuruses helmeid, et näha, kas mitu "korrust" asetuvad teineteise suhtes paika.
Keskel on suur India helmes, mille ma puhastasin nagu kord ja kohus eile saabunud viilikomplektis oleva kollase viiliga. Kasutasin ka neid uusi 3mm vaskseid daisy-vahehelmeid (nii ripatsis kui ka pikendusketi otsas). Kaelakee jätkasin külgedel viie ketiga. See kaelakee on müüdud.




I'm so exited, because I haven't taken a part of a project that lasts a whole year! The idea is that during the whole year for every month there is a set color. And everybody registered for this project makes something in color required. In my case you can expect mostly jewellery :)
For January I made a necklase from white, milky and clear AB glass beads, copper wire and components. It's quite reasonable to think that thiskind of pendant needs some previous planning :) That's true, I had it in my mind for couple of days and I even decided and thought through some technics! I'm so clever! Although I needed to improvise quite a lot in quite many places and try with different beads to see if these different layers will fit or not.
In the middle there is a bead (India) that I cleaned with the yellow reamer from my new Beadalon reamer set. I also used new 3mm daisy spacers (in pendant and one on the extender chain). There are five chains on the sides of this necklace. This necklace is sold.

9 comments:

Lucy said...

Ohh..
Tead, Katrin, nii ei tohi ju! Mul jäi hing kinni, sest see on ju nii ilus! :)
Aga ehk seletad mulle, mida sa puhastasid selle helme juures?

Katrin mdmB said...

Heheh... Ma puhastasin selle savise kihi sealt seest ära ;) Vaata, kui helmeid tehakse käsitsi, siis pannakse enne klaasikeeramist metallvardale teatud segu, mis aitaks hiljem helmest kätte saada. Aga kui panna puhastamata helmes ehtesse, siis võib (kuid ei pruugi) see savikiht vaikselt pudenema hakata.

Lucy said...

Aaa.. ja ja, tuli meelde :D (Õigemini, sinu tuletasid).

Janalill said...

See ripats on toredalt talvine vastavalt jäisele ilmale. Mitu meetrit sul seda vasest ketti kulus?

Christina J. said...

What a pretty necklace!

Katrin mdmB said...

Thank you!
janalill - ketti kulus peaaegu 2 meetrit :P no kuskil ~1,90m.

Sirje said...

Väga, väga efektne! See mitmekordse keti kasutamine meeldib mulle väga.

Anu said...

Vau! Aivan uskomattoman kaunis! : )

Lucy said...

Katrin, palju palju õnne sünnipäevaks!!! :)