Wednesday, January 30, 2008

Secret Garden

Salaaed. Siin üks ehe, mille valmimist ma jälgisin suurima huviga :) Ei mingit planeerimist - ei ülesehituse ega värvi koha pealt. Alguse sai hoopis ühest jämedast traadijupist, mille sain ükskord Külli (alias Karnaaks)käest, kui me keset tööpäeva ühes Tallinna kohvikus tegime kahekesi õpitoa :P

See traat on päris jäme (2mm?). Kuna see oli lakitud, siis tahtsin liivapaberiga seda maha hõõruda. Õudsalt vaevarikas oli... Ühesõnaga väikese osa sain puhtaks ja inspireerituna julidadesign'i loomingust (täpsemalt tema käeketist) keerasin selle traadi spiraali. Üritasin seda ka haamerdada, aga palju ei julgenud (kortermajas kajab selline asi eriti jubedalt). Mõtlesin, et paneks mõned helmed, mida varem kasutanud pole (see kurb fakt, mis helmevarude inventuuriga tõeks sai - mul on mitmeid helmeid, mida pole veel kordagi kasutanud) - noppisin rohelised 4mm MC bicone helmed ning rattakesed sahtlist välja ning läkski lahti. Siis olin juba nagu kõrvalseisja :)

Siidised vanaroosad "padjakesed" on pärit ühest ema lammutatud keest, muidu kõik helmed on klaasist, välja arvatud need kahvaturoosad plastik pärlid. 4mm rohelised MC helmed ikka sädelevad tohutult :P Kee on pikem, kui tavaliselt teen, oma 56cm, pluss veel pikenduskett.

Nüüd istun siin, imetlen ja muudkui õhkan... ja ei suuda uskuda, et mina selle valmis tegin (ma olen ikka napakas küll).



This is a necklace that I watched with interest as it was assembeled :) No planning whatsoever - not with construction nor color combo. It all started with thick piece of wire I got from Külli (alias Karnaaks)once we made a two-person workshop in a cafe in the middle of a workingday :P

The wire is really thick (2mm?). Since it was colored I tried to sand off the finishing. It was really difficult... Anyway I got little lenght clean and inspired by julidadesign (specificly from her bracelet) I made a spiral out of it. I tried to hammer it a bit (living in a flat hammering sounds extremely terrible). As I'm in the middle of the bead inventory I discovered I have many beads I haven't used at all. So I thought I should start to pay more attention to them and picked up green 4mm bicone MC beads and faceted rondelles. And off it went. It seemed to me I was more of a spectator than the person who controls the process :)

Those silky old rose "pillows" are from my moms old necklace. All beads are from glass except those pale pink plastic pearls. 4mm MC beads sparkle alot :P This necklace is longer than I usually make - 56cm plus the extender chain.

So now I sit here, wonder and sigh... and can't believe I'm the person who made this (I'm such a loony).

18 comments:

Christina J. said...

That is wonderful. It's fun to watch something take shape without a plan, though I don't often do that - I'm definitely a person who likes things planned out!

Katrin mdmB said...

...it happens a lot to me though... I guess I'm that other kind of person :lol:

Anonymous said...

Ainult sina oskadki selliseid asju valmis teha, nii et ära istu ja imesta midagi ;) Vapustav ehe! Kujutan ette, et sellist hoides hakkaks käed värisema ;)
Kust sul küll need ideed tulevad!?
Imetlusest punnsilmne Susa

Anonymous said...

Nii ilus , et ei lea kiitmiseks kohe väärikaid sõnu :) Väga, väga ilus!

Drex said...

EI OLE VÕIMALIK !!, ma olen hetkel olimetu, homme tulen vaatan jälle, kas oskan... eh mis ma oskan, midagi ei oska öelda, lihtsalt sõnatu ja imestusest kummuli! drex

Anonymous said...

Mina arvan ka, et pole võimalik... ja punnitan ka täpselt samamoodi silmi :)

Anonymous said...

Minu arvates pole siin ka midagi imestada sinu oskuste ja andekuse juures! Imetlen alati sinu värvivalikute üle, need sobivad omavahel nii hästi ja lisavad omaette väärtust sinu ehetele! Priima!

/lillelemb/

Sirje said...

opaa! Väga maitsev! Minu maitsele! Ja see on väga mõnus tunne, kui "kunsttükk" justkui ise kasvab käe all.

Anonymous said...

Kus nüüd tegi... ma ka imestusest keeletu ja silmadest pimestatud, sest niiiiiiiiii ilus on. Miks mina ei oska :)?

Hiline said...

Juba sellele eelnevad olid vapustavalt ilusad ja ei osanud kuidagi kommentaariks uusi kiidusõnu välja mõelda, käisin neid niisama imetlemas, aga Su salaaed...
Kangesti tahaks seda endale, aga selle kandmiseks peaksin olema poole noorem. See roosa - no hakka või uskuma, et värvitoonid hõljuvad õhus - ka mina teen endale oma elu esimest roosat asja.
See kee on tõesti unistuste salaaed, midagi just sellist, mis ka minu hinges pesitseb kui oma aeda planeerin.
Aitäh! See kee annab mulle jõudu, indu ja inspiratsiooni kevadeks oma unistuste teostamiseks!
Olgu jätkuvalt kalliskivi haldjas su fantaasiat juhtimas.

Anonymous said...

ahh ja ohh, milline imeline värvikombinatsioon, ulmeliselt kaunis! pealkiri klapib superhästi! päris mitmed neist rohelistest helmestest on mulle hästi armsalt tuttavad;P
selle ehtega tuleb kevadeigatsust ikka sajaga peale.

Anonymous said...

Taas taevalikult lummav!Sinu oskuste puhul pole miskit imestada, et sa sellise kenakesega hakkama said.
"hiline" ütles hästi, kordan tema viimast lauset - olgu jätkuvalt kalliskivi haldjas su fantaasiat juhtimas! :)
Eriti meeldib mulle ehtes see koht, mis on näha pildil nr kaks. :)

/tiggr

Kertrud said...

Need värvid ja värvivarjundid niimoodi kokku panna! Ja igaüht nii täpselt doseerida! Oh! Ma olen vist Okasroosikese muinasjuttu sattunud! -- Mis sattunud, sinna üleni ära uppunud! (Aga Sina vist eladki seal? :))

Anonymous said...

Tead, mina suudan küll uskuda, et SINA selle valmis tegid, aga tahaks nii väga ise ka osata! ;) Fantastiliselt ilus! Sõnu tuleb puudu... Mul tuleb seoses "salaaiaga" meelde samanimeline raamat ja film, tahaks kohe nüüdsama filmi vaatama hakata! ...ja veel meenutavad need väiksed valged lilled rohelise sees pohlaõisi! Nii et siis minu mõtetes on metsikult ilus salaaed! :)

Katrin mdmB said...

Jaaa! Ma olen seda filmi näinud, hästi armas. Nime panemisel oli see lugu mul meeles ;)

Aitäh hiline nii emotsionaalse kommentaari eest! Käisin vaatamas su blogi ja paistab, et aiandus on sulle samuti kinnisideeks kui mulle ehete meisterdamine.

Jah, linca, mul ju masside kaupa paljusid helmeid - eks nendes segudes, mida kunagi tegin on neid ikka sees ;)

X by Leina Neima said...

Ühinen kõikide eelpoolmainitud kiidusõnade ja ohhetustega - SUPERKAUNIS!!!!!

Anonymous said...

Nomaeitea, olen tumm kõige paremas tähenduses, mis üldse olemas on, imbi

Lillysmuul said...

kuda ma seda varem nainud pole 8)
tahaks kohe kaela riputada!