Saturday, January 26, 2008

Set with red aventurine

Tellimustöö punaste aventuriinide, ahhadi, mageveepärlite ja hõbedaga. Minu puhul on kõige kindlam alustada komplekti tegemisel kaelakee keskkohast ehk siis antud juhul ripatsist. Punased aventuriinid on hoolimata oma nimetusest täielikult oranži värvi esindajad... Kuna olen tellijaga silmast-silma kohtunud, siis pikka aega valmistas raskusi teadmine, et oranž pole tellijale see kõige õigem toon (kui ta just oma juuksed oranžiks ei värvi :P). Nii ma üritasin seda värvi "lahjendada" valge ahhaadi ja mageveepäritega.

Komplekti kuuluvad kaelakee, käekett ning kõrvarõngad. Kaelakee ripatsi tegin nii, et soovi korral oleks see kergesti eemaldatav. Nii et kui värske omanik soovib ripatsit kanda hõbeketi otsas, siis on see võimalik ilma kaelakeed lõhkumata. Kuigi see ripats nõuab pisut toekamat hõbeketti ;) Kõrvarõngad on samas stiilis, nagu kunagi varem tehtud.

Mageveepärleid on neljas toonis (naturaalvalge ehk värvimata, õrnroosakas, oranžikas ja pruunikas). Kasutasin ka Karen Hill Tribe hõbehelmeid, vahehelmeid ning roosikujulist ripatsit. Komplekt on müüdud.






This is a custom work with red aventurine, agate, freshwater pearls and silver. For me the easiest way to start with a set is beginning with the center piece of necklace. In this case I started with the pendant. Although the name of the stone ise red aventurine, it's in color of orange not red... Since I've met the orderer face to face, it was quite hard to even start with the set as I knew that orange was not the best color for her (unless she colors her hair bright orange :P). So I tried to lighten the color with agate and freshwater pearls.

This set includes a necklace, bracelet and a pair of earrings. I made the pendant the way it is possible to easily remove it. So if the new owner would like to wear the pendant with a silver chain she could take it without braking the necklace. Although this pendant needs a bit more heavy chain ;) Earrings are same kind I've made
earlier.

There are freshwater pearls in 4 colors (natural, light pinkish, light orange, and brown). I also used Karen Hill Tribe silver beads, spacers and a rose pendant. This set is sold.

6 comments:

Muhv said...

nii ilus! eriti ripats :)

MARRE said...

imeilus! sa oled ikka meister!

MARRE said...

jah, seda tahtsin öelda, et kõik su tehtud asjad on nii kvaliteetsed! ma pusserdan ja pusserdan ja ei tea ise ka, mis teen. aga sul kõik nii läbimõeldud ja hea tehnikaga tehtud, et lausa lust vaadata :)

Katrin mdmB said...

Tänud! Aga ega ma ei tee midagi nii läbimõeldult :) Mul on ka tihtilugu nii, et kui alustan, ei teagi veel, mis sest välja peab tulema. Muidugi hõbeda puhul on vaja natuke pingutada, et materjali optimaalselt kasutada. Mis puutub ripatsisse, siis ma meelega harjutasin seda põhimõtet muude/odavamate traatidega, et käsi kindlam oleks ;) Need keed on kevad-suve kollektsioonis.

Anonymous said...

Ma olen sellesse komplekti juba armunud :P (Ja mitte ainult sellesse)Eriti ripatsisse(seda nägin ju kõige enne).Väga-väga kaunis! Pead oranziks värvima ei hakka, aga punapea variandid sobivad siia ka :D

Anonymous said...

Vapustavalt kaunid! Tahaks endalegi selliseid... imbi