Saturday, February 23, 2008

Frosted Green

Need suured rohelised, lihvitud ja mati viimistlusega klaashelmed sain ühest helmeste segust. Lihvitud helmestelt oodatakse ikka läikimist, matt klaas seda ju ei tee ning ma pole päris kindel, miks on üldse lihvitud klaasi vaja matistada... Väga omapärane on taolised helmed küll, kuid pigem suuremad, kuna seal on tahud paremni näha kui väiksematel sellistel helmestel.

Need suured rohelised helmed raamisin traadi ja kandilise augu ning hõbedase sisuga seemnehelmestega, et matile pinnale lisada natuke sära. Valisin hõbedase kandilise auguga seemnehelmed kuna need peegeldavad valgust vastavalt sisemistele tahkudele ning jätavad sarnase mulje lihvitud helmestega (sädelevad). Ümara auguga ja hõbedase sisuga seemnehelmed aga jätavad mulje nagu oleksid läbipaistvad helmed lükitud läikivale traadile.

Jätkuks riputasin matid rombid, läbipaistvad lehekesed ning kahte sorti (hõbetatud sisu ja kandilise auguga ja matte) seemnehelmeid. Traat ja komponendid on kullavärvi viimistlusega messing.



I got those big faceted and frosted (matt) green beads from a bead mix once. I suppose one expects faceted beads to sparkle, frosted glass doesn't do that so I'm not sure why exactly do they make faceted frosted beads... I quess this finishing type makes faceted beads unconventional. It works better with bigger beads, because you can't really notice the faceting when frosted beads are small.

I framed those big green beads with wire and seedbeads with silverlined square holes to give some sparkle to the matt surface. I choose silverlined beads with square hole because they reflect light as faceted beads compared to silverline round hole. Silverlined seedbeads with round hole have an expression like transparent beads are strung on shiny wire (they shine but do not sparkle).

I ended those earrings with frosted bicones, transparent leaves and two types of seedbeads (frosted and silverlined with square hole). I used brass wire and components with gold colored plating.

6 comments:

MARRE said...

nii ilus kevadine.
kevadeigatsus paistab igalt poolt viimasel ajal

Anonymous said...

Those are really cool. I love bead mixes especially surprise ones.

Sirje said...

Mulle meeldib väga see nupuga leheke! Ja nii ilusti traadiga sobivad konksud! Kas sa poleerisid vaskseid või ongi messingkonksud?

Anonymous said...

Väga mõnusalt kevadised!

Mercar said...

Väga kaunid!

Katrin mdmB said...

Aitäh kommentaaride eest! sirje - jah, oleksin pidanud olema täpsem. Tegu on kullavärvi traadi ja komponentidega. Teen postitusse ka parandused.