Sunday, March 23, 2008

Project Spectrum March: Violet

Lõpuks valmisid minu Värvispektri ehted. See on väike komplekt aga see-eest väga pidulik :) Eriti uhke olen kõrvarõngaste üle, kuna swarovski kivikesed mul peaaegu et pankroti põhjustasid, siis on nende kasutamine igati teretulnud.

Need kõrvarõngad on edasiarendus ühest varem näidatud nööbist. Läbimõõt on 2cm ning kasutatud materjalidena on siin ametüst swarovski kristallid (flat backs), pesad nende jaoks, Tšehhi lihvitud klaashelmed metalse violetse läikega ja samas toonis 2mm seemnehelmed ning ka vaskhelmed. Valmis motiiv on kinnitatud kumerale metallist kausikesse ning see ühendatud kinnikäiva kõrvarõngakonksuga. Kahjuks pole minu arvates konks piisavalt tugevasti kinnitatud ja kipub külgede suunas kiikuma... On teil mingeid soovitusi?

Ripatsis on kasutust leidnud Tšehhi lihvitud klaastilk, swarovksi kivikesed vastavate pesadega ning tillukesed vaskhelmed. Ripats on kerge. Ma pole veel otsustanud millele see rippuma panna, kas lindi või ketile...





Finally I finished jewelry for my Project Spectrum. This is a small set but not a modest one :) I'm really proud of these earrings. I went almost broke because of those swarovskies and every attempt to use them is a good news to me.

These earrings are developed from the button I once showed you. The diameter is 2cm and there are used genuine amethyst swarovski flat backs, metal bases for them (or whatever they are called),Chezh fire polished glass beads with metallic violet finish, seedbeads in the same tone and 2mm copper beads. The motif is attached to curved stamping and all of this is attached to leverbacks. Though the connection between the stamped filligree and leverback is not so sturdy as I would like it to be... Any advice?

There is a faceted drop in the pendant, same swarovskies and tiny copper beads. The pendant is light weight. I havent decided yet should I string it onto a lace or chain...

12 comments:

Anna- Helena Saarso said...

Hing jäi kinni. Selline sügavlilla on tõeliselt ilus. Muidugi oled sa suutnud jälle vasktraadist vapustava kombinatsiooni luua, mis minul üldse ei õnnestu. Juu siis olen rohkem hõbeda või messingu inimene. Ja mulle meeldivad just sellised kõrvarõngad nagu nööbid.

Katrin mdmB said...

Oi kui kiire reageerija! :P Aitäh kommentaari eest! See on juba äraproovitud värvikooslus, lilla on mul väga südamelähedane värv... nagu kõik teised värvidki :D Aga kuidas seda konksu kinnitada nii, et see ei kiiguks külgede suunas?

Lucy said...

Vapustav! Mulle tohutult meeldivad sellist tüüpi kõrvarõngad! Värvid on suurepärased! Glamuursed ;)Kui sa juba kahtled, kas panna ripats keti otsa või paela, siis mina soovitaksin paela. :D

Katrin mdmB said...

On jah parajalt edevad asjad. Mõtled 4mm violetne kunstsiidist lint? Eks ma pean proovima...

Anna- Helena Saarso said...

hmmm..
ei oskagi kohe öelda.
Pildilt on näha, et see traat, mis konksu ja nööpi kinni hoiab ei ole tugevasti konksu ümber. Siin arvuti taga istudes ja pilti vaadates tekib selline tunne, et tahaks kohe seda traati kõvemini sinna ümber tõmmata, aga ega ma ju ei tea, kuidas see tegelikult õnnestub. Aga kust sa selle vasest lataka said, mille peal need kaunid helmed istuvad?

Katrin mdmB said...

No ma tõmbasin nii kõvasti kui tangide ja toore jõuga suutsin. Tegelikkuses on need suured latakad sellised poolümarad, ma lihtsalt kangutasin need lahti. Kas mõtlesid neid või swarovskite pesasid?

Anna- Helena Saarso said...

Jah, neid suuri latakaid mõtlesin. No eks ma arvasin, et ju sa nad piisavalt tugevasti pingule tõmbasid. Rohkem mõtteid mul ei ole, aga võin kihla vedada, et enne leiad sa sada lahendust, kui mina midagi välja nuputan. :D

Katrin mdmB said...

Hihii, ehk leian siis miski lahenduse. Need latakad on bijoux-components'ist.

Sirje said...

Väga lahedad kõrvarõngad. Kiikumise vastu mina prooviks seda kausikest kinnitada nii, et sealt ülemisest otsast, kus Sul on ühest august traat konksu külge tõmmatud, kasutaks ära ka need lähemal asuvad kaks auku ja tõmbaks sealt ka traadid konksu külge (konksust vaadates oleks nagu traatidest lehvik, mis kausikest toetaks). Selline mõte siis:)

Anonymous said...

Väga glamuurne!
Maarit

Katrin mdmB said...

Aitäh teile kõigile! :D

Isom said...

I love the way you mix together different elements & older pieces to create new! It's in some small way, akin to recycling & saving our world's resources. I know it's not strictly helpful but I love that so many of us are going back to grassroots & making things ourselves rather than depending on big business for everything.

Somehow, I feel you're probably like that in other areas of your life too. I love your creative spirit!