Monday, August 18, 2008

Silver & Iolite

Möödunud nädalavahetusel käisin zip'il külas. Oi... ja ma jäin hiljaks ja õudsalt pabistasin. Pabistasin, et kõik on kindlasti juba kohal ja hõbeda jootmine alanud! Ainuke, keda kutsututest tundsin, oli Lucy, temaga saime kokku zipi kodu lähedal. Ja siis, kui kohale jõudsime, tuli välja, et me Lucyga ainukesed :) Oi kui põnev oli! Me saime lähemalt uudistada leeklampi ning nupuga ehtenõelu teha. Hõbe ja vasktraadist. Zip jagas lahkesti oma teadmisi ning näitas kuidas leeklampi käsitseda ja kuidas täita. Ning siis näitas ta pastaga jootmist.

Ma mõtlen ikka ja jälle, kui tore oli... Koju jõudes tegin kahe ISE tehtud nupuga ehtenõelaga kõrvarõngad. Hõbe ja ioliit. Edit: uued pildid.




Last weekend I visited zip. Oh... and I was late and so nervous. I was nervous, because I thought everybody is already together and started with silver soldering! Only one I knew from the invited was Lucy and we met near zip's home. And then we saw that we were the only ones there :) Oh, it was exciting! We could check out the blowtorch and make ballpins with it. From silver and copper wire. Zip kindly shared her knowledge about working with blowtorch and how to fill it. And then she showed us how to solder with a solder paste.

I still think how great this event was... When I got home I made a pair of earrings from the ballpins I made MYself. Silver and iolite. Edit: new photos.

3 comments:

Anna- Helena Saarso said...

oioioi kuidas ma kadestan teid...nupuga ehtenõelad on mu lemmikud. väga armsad kõrvarõngad on!

Hiline said...

:D algus siis tehtud... ja egas muud kui edasi!
Heh, õpetasin küll Sind, kuidas pildistada, aga ise ei saa oma parima siiditööga kekutadagi, no ei saa kuidagi värve tasakaalu ja näeb pildil välja nagu hirmuunenägu :(

Katrin mdmB said...

Aitäh annasaarso! :)
No ma usun, et väikeseid asju on ikka kergem pildistada kui suuri, Mirjam. Eks see valgusvaene kliima on ka kahjuks, kui just isiklikku stuudiot pole ;)
Aga mulle väga meeldib see ioliit! Meeldib see, et ta esmapilgul on selline väsinud ja tõsine hallikas-sinine ja siis kuskilt kumab kirgas sinine helk! PS panin uued pildid ;)