Tuesday, October 7, 2008

Denim

Võtsin järjekordselt ennast kokku ning püüdsin realiseerida Mirjami tehtud helmeid. Mõnusad sigrimigri tumesinise, pärlmutri, hõbeda- ja kullapuruga helmed, mis lähemal silmitsemisel meenutavad pilte universumist :D Kaaslasteks pisut kreisis värvigammas klaashelmed: opaak valge ja türkiis ning kristall roosa viimistlusega. Ei teagi, kust see värvikooslus tuli, aga vot tuli ja tagantjärele hinnates täitsa õnnestunult. Üritasin klaashelmeste lisamisega piiri hoida ning võrreldes eelmisega, on komplekt palju tagasihoidlikum.
Kujutan ette, et see komplekt sobib imehästi tumesinise denim teksaga!




Once again I pulled myself together and made a set using Mirjam's handmade beads. These beads have cool dark blue, pearl, silver and gold color mixed together, that when looking closely remind me of pictures of the universe :D These beads are accompanied with a bit crazy colorcombo glass beads: opaque white and turquoise and clear glass with pinkish surface. Have no idea where I got those colors but now it seems it came out quite nice. I tried to use as less glass beads as possible and compared to the first set this one is more modest.
I imagine that this set fits great with darkblue denim!

14 comments:

Kreet said...

Väikeste piltide pealt paistavad välja nagu mustikad :) Väga lahe värvide kombinatsioon!

Liia käsitöö said...

Värve oskad sa hästi kokku sobitada, see on kindel mis kindel!
Mirjami pärlid meenutavad tähti täis öist taevast!
Armas komplekt!

Muhv said...

mustikad ja lumemarjad :)

Anonymous said...

mul tekkis sama emotsioon, et mustikad ja lumemarjad :D
Maarit

Janalill said...

Kuule, väga hästi on sul see enda kokku võtmine õnnestunud ju! :D
Need sinised helmed meenutavad ühte poolvääriskivi mulle, mille nime ma hetkel ei mäleta ning ei viitsi otsida ka :P Aga kuskilt Eesti helmepoest olid nad mul pärit.
Tubli töö ja võluv lahendus fimole. Mulje on väga hea.

Katrin mdmB said...

Aitäh-aitäh-aitäh! Paistab, et need helmed meenutavad mitmeid asju :) Olen ise ka rahul sellise lihtsa lahendusega, kuna rohkem vidinaid polegi nii ilusate helmeste juurde vaja! Jana - ehk on tegemist lapis lazuliga (lisand püriit annab kuldsed träpsud, kaltsiit valged)?

Janalill said...

äkki oli tõesti :P

Hiline said...

Lasuriidi moodi tulid need helmed jah, kuigi natuke oleksin pidanud tumedamat sinist juurde lisama oleks sarnasus suurem.
Aga toredas värvikombinatsioonis jalle Su ehteke, minul jätkus fantaasiat neid ainult valgete mageveepärlitega teha.

Anonymous said...

Vaikselt ja järjepidevalt ehteid vaatmas käinuna tekkis väike soov üks kiri kirjutada.
Kuhu selle saatma peaks, et blogipidajaga ühendust saaks?

Katrin mdmB said...

Jälle hakkab Mirjam/hline analüüsima, kuidas oleks võinud teisiti teha :D Mina ei muudaks sinu helmestes mitte midagi!!! Aitäh, et andsid võimaluse proovida, kuigi ma pole sugugi veel kindel isetehtud helmeste kasutamisel.
Salakuulaja - vasakul tulbas on link: Contact Sealt leiad meili ;)

Hiline said...

:) mind nii kasvatatud, et kui jääd oma tegemistega rahule, siis on areng seisma jäänud, eks sellest ka see pidev rahulolematus.

Ahah, tabasid vahe teiste helmestega ära :), aga mind paneb neid tegema protsess ise ja tihti ootamatu tulemus, valmis ehe on ise teisejärguline. Ning, et ma Sulle neid pihutäiekese sokutasin, oli ikka pisike tagamõte ka - helmeste kasutamise võrdlus just sellise inimesega, kelle tehtud töödest umbes pooled väga südamelähedased, teised jälle jätavad mind külmaks (võta seda komplimendina teha väga erinevaid ehteid erinevatele inimtüüpidele).
Üllatusena nende helmeste juures roosa kasutamine, kuigi ise väga julge värvide kombineerimisel, poleks selle peale kunagi tulnud :)

Katrin mdmB said...

Sa mõtled neid teisi samat sinist tooni helmeid, kus oli hallikat-hõbedat rohkem sees ning erinevaid siniseid toone rohkem näha? Muidugi on erinevus näha!!! :) Väikestes asjades erinevuste otsimine oli lapsena mul lemmik mäng :D

Hiline said...

Ei, ma mõtlesin "naturaalseid", klaas- jne. helmeste vahet isetehtutega. Tehases valminud on "anonüümseid", nendest võid teha täiesti enda loodud ehte. "Autoriseeritud" asjaga (helmega) jagad nn valmistoodet.
Ma ei tea, kas saad aru, aga kuna ma olen väga vilets joonistaja, tegin enne (ja osaliselt ka praegu) kunstniku (minu sõbranna) kavandatud joonise järgi siidikuponge, kuigi oli lubatud täielikult valida endal värvid ja teha ka omapoolseid joonse muudatusi, tuli valmisasi ikka "kaasautorlusega", kuigi tootel oli sinu nimi all, ei pea seda asja ikka päris enda loominguks.
Segane jutt, aga vast taipad, mida ma silmas pean.
Aga tead, mis mulle väga meeldib - Sa oskad need helmed nii toredalt ära "paigutada", et tulemus jääb 100% Sinu loominguks :)

Katrin mdmB said...

Ma arvan, et sain nüüd aru, mida mõtlesid. Isetehtud helmed on juba nagu valmis ning ma ei suuda panna neid millegi muule "lisaks". Kui nad on ehtes, siis on see nende ehe :D Ja seetõttu ongi mul raskem isetehtud helmeid kasutada, kuna neil on omad nõudmised ;)