Sunday, November 30, 2008

Angel with Flowers for the First Advent

Panin oma nime kirja isetegija.net foorumi projekti, mille järgi tuleb valmis saada igaks advendiks vastava arvu ingleid (esimesel üks, teisel kaks jne). Küll ma murdsin pead, mida teha, aga osaleda oli kange tahtmine. Alguses mõtlesin, et teen helmestest 3D inglid, siis mõtlesin, et teen traadiga mässides... Aga tegelikult ükski mõte ei meeldinud. Siis tahtsin joonistada, kuid see nagu ei sobinud hästi teemasse, kuna tegemist ikkagi käsitöö projektiga. Siis tuli mõte joonistatud pilt ehteks teha, kuid mu ainukesel ideel, kuidas seda teha, oli palju vajaka jäämisi. Seda just kasutatavate materjalide osas, mida mul polnud ja mida ma isegi ei teadnud hankida.

Mul on sellised ovaalsete kivikeste jaoks mõeldud metallist alused, kuhu tahtsin oma joonistatud pildi panna. See pilt peaks siis olema suuruses 13x18mm... Teate, kui ma neid joonistasin (alustuseks 5 tükki), hakkas mul pea ringi käima. Kuid neil metallist alustel ei ole tagust. See tähendas, et pilt peaks olema tugev, aga kuidas saada seda tugevaks... Nii ma mõtlesin, et ju tuleks lakkida. Aga millise lakiga? Ainuke lakk, mis mul kodus oli, oli küünelakk... :) Kui hakkasin pilti alusele kinnitama, siis oli seda vaja muudkui parajamaks lõigata, mis oli päris raske - no kuidas sa lõikad nii väikest asja... Siis tuli välja, et metallist aluse nagad (või mis need on) on liiga pikad ja kataks mu pildist veerandi ära. No ja siis ma lõikasin need peaaegu, et otsast ära :) Aga sellega veel probleemid ei piirdunud. Mu pilt on joonistatud hariliku pliiatsiga ja metallist alus on antiikse hõbedase tooniga. Ühesõnaga, tulemus oli ühtlaselt hall ja raskemeelne. Üritasin roosade seemnehelmestega asja parandada. Ei julge veel ise lõplikku hinnangut tehtud tööle anda, las ta seisab natuke, kuniks unustan kogu selle vaeva ja suudan asja värske pilguga vaadata. Kuigi sain selle prossi näol lõpuks, mida tahtsin - midagi praktilist, kus oleks minu joonistatud pilt sees :)



I signed my name for a project at isetegija.net, where participans will make angels for every Advent (one angel for the first, two for the second etc). I was puzzled over the idea of whatkind of angels to make, but I really wanted to participate. At first I thought I'll make 3D angels from beads, then I thought I'll use wirewrapping technique... But no matter what I thought I didn't like it. Then I wanted to draw, but drawing didn't fit into the handycraft project. Then I wanted to make the drawing into a piece of jewellery, but the only idea how to do this had so many disadvanages. Mainly that I didn't had the necessary materials and also I didn't even know what kind of materials I needed.

I had these stamped filligree settings for stones and I thought I could use them with my drawings. The drawing should be in the size of 13x18mm... You know, when I finished drawing (5 pcs for the start) I felt quite queasy. But these settings doesn't have backings, so the drawing should be strong enough not to break... Perhaps varnish will do... But whatkind of varnish? Only thing I had in hand was nail polish... :) When I started to insert the drawing I found out it didn't fit and so I needed to trim this little piece into smaller one, which was not easy... Then another problem ocurred - the prongs were too long and big that they would cover the quarter of my drawing. So I cut the most of them :) But problems weren't over. After I set the drawing I realized that pencil drawing and setting with antique finish created one grey and gloomy result. I tried to fix this with baby pink seedbeads. I can't evaluate the final result yet, I think I'll let some time pass, so I can forget all the trouble and see this brooch as just a piece of jewellery. But I think it is what I wanted - something practical with my drawing in it :)

5 comments:

Betty BeadBug said...

I think it's lovely. Sometimes I have to take a step back and look at it later or it would all end up in the scrap pile. :-) thank you for your kind words. I love the milky stones too. I made another of the birds with linked crystals...I'll try to get it posted soon. The holidays are starting with their craziness.

monika said...

Armas juu!!!
...aga selliste asjade juures pead vist vedela polümeersavi appi võtma...saad tugevama...

Katrin mdmB said...

Thank you Betty!
Jah, Monika. Kindlasti on olemas igasugused spetsvahendid selliste asjade jaoks :) Võimalik, et kuskilt saab ka sellise tugeva aluse, millele pilt kleepida.

monika said...

Selliste alustega on probleem jah...Kindlasti oleks üks võimalus mingile metallplaadile need samad nn.alused gaasipõletiga sulatada...
Kas äkki Lucy ei tegele vaiksetviisi enam leeklambiga...ta oli küll mingi müüki pannud aga???...
Või ehk on võimalik mingit koostööd kellegagi teha...pole omale kahjuks seda põletit hankinud...
Kindlasti oleks võimalik suure raha eest neid kuskilt ka tellida...

Anonymous said...

Aga väga armas tulemus, veidi salapärane... imbi