Tuesday, December 30, 2008

I would never have thought...

Oh jah, kõik sai alguse ühe kaltsuka külastusest, kus märkasin kassa juures olevas kastis suuri koonuseid peene lõngaga. Nad lausa hüüdsid mulle, et nad on villased ja hea kvaliteediga... ja ma ostsin need ära. Nad maksid 5.- tükk!!! Aga mida ma nendega teen?! Ma pole kuduja-heegeldaja. Kudusin viimati ammu-ammu käsitöö tunnis... Endamisi arutlesin küll, et vbl leiaks kellegi, kellega teha nn haltuura-kaupa. Et vahetan ehte salli valmistamise eest vms. A siis mõtlesin, et tegelikult ei saa neid kahte asja ju üldsegi võrrelda, kudumit ning metallist jublakat, ning pealegi ei ole mul õrna aimugi, millist salli (või hoopis rätti) ma soovin.
Kammisin isetegija.net kudumise ja heegeldamise teemasid. Sealt sain vähemalt mõtte, et tahaks midagi pitsilist ja ikkagi salli. Üks rätt mul on aga kannan seda harva ning sall tundub praktilisem. Vaadates erinevaid mustreid tekkis kahtlane tunne, et peab algvõtted ja mustrite tingmärgid meelde tuletama. Õnneks on mul kodus raamat C.Hallik "Silmuskudumine" (1957). Sealt leidsin muuseas ka pitsilisi mustreid ja oh häda, üks hakkas nii VÄGA meeldima...
Ühesõnaga tegin ühe kummaliselt hulljulge sammu ja lõin silmad varrastele. Ma pole naiivne, ega arvagi, et seda pitsilist mustrit sealt pärast võimalik näha oleks :) või et mul tuleksid silmused ühtlased vms. Niikuinii tuleb ka vigu sisse.
Aga lõng on mõnus, pehme... ja villane. Viimast tean, kuna mul kohe alguses tuli katkenud lõng näpu vahel kokku viltida ning ka põletuse test kinnitas, et tegu loomse kiuga. Isegi kududa on mõnus ja teraapiline :) Loodan, et see haruldane tuju mul enne üle ei lähe kui midagi valmis saan. Aga ma ei suuda siiani leida piisavalt head ideed, kuidas sinna helmeid sokutada...

Edit: helmeid ei pannudki :)

Photobucket
Photobucket Photobucket

Oh well, it all started when I visited a second-hand store and saw a couple of big yarn cones in a box at the cash register. They almost shouted that they are so fine and with a good quality... And I bought them. They cost was appr. 0,45 usd each!!! But what on earth am I going to do with them?! I'm not into knitting or crocheting! I last knitted so long ago while I was in school... In the back of my mind I was considering a possibility for swapping one of my jewellery with somebody knitting for me. But then again, can knitting and jewellery be compared. After all they're quite different and I had no idea of what I exactly wanted - and if it was a shawl or a scarf.
I was looking around at isetegija.net for ideas. I made a desicion that I want something lacy and knitted. And a scarf seemed more practical for me than a shawl. I found many patterns and realized I needed to remind knitting basics and also the signs and abbreviations used in the patterns. Fortunately I had a book about knitting from the year 1957 (C.Hallik "Silmuskudumine"). Among other things I found some pretty lacy patterns and oh no, one was REALLY pretty indeed...
So I acted audaciously and started with a scarf! I'm not naive and I'm not expecting for the pattern actually be visible after I'm done :) or that the result would be even and tidy etc. And ofcourse I'll make mistakes.
But the yarn is enjoyable and soft... and from wool. I know it because I could felt the broken yarn easily back together and I also tested with fire, it burned with the smell of wool. And it actually feels good and therapeutic to knit :) I hope this rare "mood" doesn't fade before I'm finished with something. But I still can't find a good idea how to add some beads into it...
Edit: I didn't put any beads in it :)

5 comments:

Anonymous said...

Helmeid on väga lihtne sokutada;) Saad seda teha kohe mitmel erineval moel-kas lükid enne kuduma asumist lõngale ja kood helmed salli sisse või tikid pärast sallile:) Kindlasti tuleb Sul hästi ilus sall:) Jõudu! Igaks juhuks hoian pöialt ka;)

Anonymous said...

Imbi hoiab pöialt;)

Sirje said...

Tubli-tubli-tubli!

Katrin mdmB said...

Oi, aitäh julgustamise eest!!! :D

Ussicke said...

Kõige mugavam ja vähem mässamist nõudev variant ongi see, et ajad paraja koguse helmeid enne kuduma hakkamist lõngale ja töö käigus võtad lihtsalt mustri sisse - no nagu hakkaksid pärliussi heegeldama :) Pärast pääle tikkimine tähendab niidiotste peitmist ja võtab hullult aega. Helmeskudumid on ägedad!