Sunday, January 18, 2009

Blue Chalcedony Necklace

Just sain valmis ühe kaelakee, nii mõnus tunne :) See kaelakee on tehtud 925 hõbedast, kiviks on kaltsedon, helmed pärlmutrist, kaltsedonist, looduslikust kristallist ja hõbedast. Pikkust on sellel keel 54,5cm, ripats kõige laiemast kohast 3,3cm ning pikkus 5cm (mõõtsin koos alumiste rippuvate helmestega). See kaelakee mõlkus mõtetes mõned nädalad juba, võtsin selle kaltsedonist kumerlihviga kivi ja muudkui mõtlesid :) Probleem seisnes selle hõbedast pesa sidumine traadiga, kuna sellel polnud auke. Idee oli, aga ma ei teadnud, kas see töötab. Ja nüüd, kujutage ette, ma isegi joonistasin väikese plaani! Olen alati mõelnud, et see eelnev ehte planeerimine on äge ja väga professionaalne värk. Kahjuks juhtub minu puhul seda haruharva. Aga see kaelakee tegi mu väga rõõmsaks :) Naljakas kas pole?

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

I just made a necklace, it feels good :) I made it from 925 silver, the cabochon is from chalcedony, beads are from MOP, chalcedony, natural crystal and silver. It is 54,5cm in lenght, the pendant is 3,3cm at the widest point and 5cm long (I measured with the dangles at the bottom). I thought about this necklace for weeks, I often took it out and wondered what I could do with it :) The problem was how to attach the setting to the wirewrapped frame because it didn't have any holes (wasn't sew-on). I had one idea but I didn't know if it would work. And this time I draw a plan can you imagine that! I have always thought that previous planning and drawing is cool and very professional like. It happens really rarely to me, though. But this necklace made me really happy :) Isn't it funny? :)

11 comments:

Siiri said...

Niiiiii ilus!

Helena said...

väga kaunis kaelakee (:

Katrin mdmB said...

Aitäh teile! :)

Christina J. said...

Oh, that is so pretty! I don't usually plan things out, either. I probably should.

Sirje said...

See on mulle nii tuttav tunne, see tehtud-mõeldud-ehtest-rõõmsaks-saamise-tunne. Ja selle ehte vaatamine teeb ka rõõmsaks!

Liia käsitöö said...

See on tõesti väga kaunis kee!
Mina veel selliseid töid hõbetraadist ette võtta ei julge, kardan väärt materjali ära rikkuda. :)

Anonymous said...

Veevärvi videvikus vaikib viiv..... Just siuke lause meenus seda ehet vaadates. tumevalge

Katrin mdmB said...

Thank you Christina! I think that planning is not always necessary. Espacially when I make something not so complicated and that I can imagine in my head :)

Sirje, see on tõesti tore tunne! Ma ei tea, kas mul oli vahepeal tõesti mingi must auk, kus ma lihtsalt ei tahtnud ega saanud ehteid valmis teha.

Lillelemb, eks mu käed ka värisesid :D Aga ma olin ka kindel, et see TULEB teha hõbedast ja mul oli tunne, et mul nagu valikut polnudki :)

Oh, tumevalge, see lause sobib perfektselt! Ma olen seda kivi juba pikka aega imetlenud ja vaadanud. Vastu valgust vaadates on see samuti üks imekaunis kivi! Aitäh kommentaari eest!

Anonymous said...

Tõesti ilus kee! See sinine sobib hõbedaga suurepäraselt! Kas see keskmine lihvitud kivi pole mitte sinine pits-ahhaat? Hirmsasti selle moodi on küll.

Katrin mdmB said...

ka käsitööhuviline, ma ostsin selle nime all kaltsedon. Vaatasin nüüd raamatust "Väike vääriskiviraamat" 1998 - nii kaltsedon kui ka ahhaat on mõlemad kvartsi rühmast ja sama keemilise valemiga, samuti on nende tekkimine sama... ja muud omadused samuti. Pole selle ala spetsialist ja seetõttu pean usaldama poodi kust selle kivi ostsin.

Anonymous said...

Selge siis :) Ma pole ka kahjuks spetsialist. Väga ilus kee on! Huviga jälgin Su tegemisi :)