Thursday, February 5, 2009

Back on tracks

Klaaspärlid ja samast materjalist navette-kujuline ehtekivi. Sellised traadi kujud meeldivad mulle väga :) Navette ja need klaaspärlid kettide otsas olid juba valmis ehetekomponendid 1940ndatest. Hästi vahvad, see kett langed suurepäraselt ja on selline natuke paksuke. Kuigi ma kardan, et need olid mõeldud metalliga katmisele ja seetõttu võivad nahale vbl mõjuda halvasti... sest kõik muud osad on valmistatud ELi normide kohaselt ja ei tohiks midagi halba teha. Ma peaks otsima midagi nende kettide asendamiseks või hoopis katma need mingi lakiga. Seniks võin kanda seda ise :) Hetkel on see mu lemmik!

Photobucket Photobucket

Glass pearls and a navette from the same material. I love these kind of wire shapes :) Navette and chain tassel with glass pearls are findings from the 1940's. Gorgeous, the chain drapes perfectly and is a bit thick. Although I'm afraid that this chain was ment to be plaited and therefore may cause allergic reaction... All other components are made concerning to the EU standards and are safe. I might look for something to replace the chain or perhaps try to put somekind of protective layer of some varnish or so. Till then I can wear it myself :) This necklace is my favourite at the moment!

9 comments:

Liia käsitöö said...

Väga ilus kee, see ripats on tõesti hea ja ilusa kujuga. Ja muidugi selle traadi värv annab ka asjale hoopis erilise hõngu. :)

Hiline said...

Mhm.
Kahju, et ei saa emotikone panna (aga ette võid ikka kujutada headmeelt ja mõnulemist vaatamisel :D)

Ei tea, kuivõrd aitaks selle keti juures, aga ma olin mõne vaskasja vastu (mis kunagi sai endale tehtud) ka natuke (eriti käevõrud) allergiline, hõõrusin siis mesilasvahaga üle, see aitas ja vask nägi kauem kena välja.

Katrin mdmB said...

Lillelemb, jah, see vaskne toon annab tõesti erilise välimuse, naga mu vend ütles, et see meenutab steampunk'i :)

Ohoo, Mirjam, seda tahan ma proovida küll! Kuigi ma ei tea, kas keti puhul koguneb see lülide sisse... Igal juhul tahan proovida, aitäh nõuande eest!

Hiline said...

Aga proovi ühe ketiotsakesega, hõõru vaha paksemalt riidele, sellega siis hõõru ketti ja lisaks pehme harjaga harja kett üle, et liigne vaha ketilülide vahelt välja saada.
Kuigi ja, ega riski seda müüa, aga Sa ise oled ka seda ilusat asja kandma väärt ;)

Katrin mdmB said...

Selge, proovin ära. Heh, see viimane lause nagu seesamune reklaam... "sest oled seda väärt" Ma arvan ka, et ei riski seda müüa.

Terje said...

Ilus!
Ja Sulle kaela sobib see imehästi - ma ju nägin!

Sirje said...

i-me-i-lus!

Maarit said...

üliarmas!

Katrin mdmB said...

Heh, Terje, nägid jah :)
Aitäh teile kõigile kenade kommentaaride eest!