Tuesday, February 24, 2009

Embroidery and Peyote

See on nüüd minu esimene üritus teha üks "päris" tikkimine kivi ümber. Esimene katse on nagu üks esimene katse ikka. Mõnes kohas oleks võinud paremini minna. Kasutasin Gem-Tac Glue liimi, mis on mõeldud kivikeste kinnitamiseks kangale. Kleepisin 14mm läbimõõduga lapiku tagusega klaaspärli käsitöövildile, polnud midagi paremat lihtsalt võtta. Seemnehelmestena kasutasin kvaliteetseid Miyuki helmeid (8/0, 11/0, 15/0), nendega on tikkimine (mis mu lemmikute hulka ei kuulu) lausa lust. Kõrvarõngastes on 5mm diameetriga lapiku tagusega klaaspärlid. Natuke kahtlema paneb selle vildi või ükskõik mis kanga kasutamine seal ripatsi ja kõrvarõngaste taga. Kas see mitte mustaks ei lähe? Üritasin küll sobitada metallplaadikesi sinna, kuid õige suurusega mul pole. Võibolla oleks parem kasutada näiteks nahka?
Igal juhul tundus mulle see valmimisprotsess kuidagi liiga pikana :) Arvatavasti tekitas selle tunde vahepealne liimimine (kivi vildi külge, siis tugevduspapp vildi külge, siis jälle üks vilt papi külge) ja liimi kuivamisest tingitud ootamine.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

This is my first "real" attempt to make an embroidered cabochon. This first attempt is just like the first attempts used to be, there are some things that I should have done better. I used Gem-Tac Glue to glue stones on a fabric. I glued 14mm glass pearl cabochon on a craft felt sheet, I didn't have anything better than that. Seedbeads are good quality Miyukis (8/0, 11/0, 15/0), embroidering (not my favourite thing) with those is easy and pleasant. In earrings there are 5mm glass pearl cabochons. I don't think that felt is the best thing to use at the back of the embroidery. But even with a better cloth, doesn't it get tirty? I did try to put a metal stamped filligrees there but couldn't find a suitable one. Perhaps it is better to use leather?
Any way this embroider took too much time in my opinion :) It's probably because of all of the gluing (the cab on a felt, a cardboard on a felt, another felt on a cardboard) and waiting the glue to dry.

5 comments:

Maarit said...

Väga ilusad ja armsad!! Eriti meeldib värvide valik. Super!

Katrin mdmB said...

:) Aitäh! Armsad on küll, aga tikkimist pean ikka veel harjutama...

Anonymous said...

Ohh, kust need fantastilised ideed kõik tulevad küll. Ma ka alustasin mingi aeg tagasi suure tuhinaga pärlite maailma avastamist, kuid peale seda kui paar lihtsat asja valmis sain, tuli ideede ja oskuste puudus ja sinna see asi kahjuks jäänud ongi. Kuigi tegelikult nii tahaks ise oma kätega midagi veel valmis teha. Igatahes järjekordselt üks väga kena komplekt Sul valmis saanud!

Anonymous said...

Oi-kui-kena!! Ja see värvide valik... milline nauding! Juba mõnda aega olen mõelnud ka ise seda tehnikat proovida. Jah, nahk oleks vist kõige sobilikum variant sinna tagusele, aga kas ja kus seda siinmaail hankida (et ikka väga õhuke oleks). Ise mõtlesin sinna sobitada lapikuks tehtud pärlikübara.
Järkuvat inspiratsiooni,
tuulik

Katrin mdmB said...

Aitäh kommentaaride eest! See tehnika valik pole mul sugugi tavaline :) Nimelt avaldati soovi sellisedi kõrvarõngaid saada. Kuna pole varem niimoodi ehteid teinud, siis tahtsin proovida. Eks näis, kas ollakse ikka huvitatud :)

Jah, kui nahk sinna taha panna siis peab see olema väga õhuke. Ma tahtsin samuti panna metallplaate sinna taha, kuid millegipärast ei sobinud need sinna mitte. Vbl sellepärast, et kasutasin neid nn filigraanplaadikesi mis augulised ning siis paistis see valge vilt läbi.