Sunday, April 5, 2009

Three Necklaces

Harjutasin kivide "raamimist" ja lihtsalt mängisin värvidega. Tekkis üks idee, millest sai üks väike täheke. Ja siis sai neid mitu. Mõtlesin kasutada prossideks, kuid olid minu arvates selleks liiga väikesed. Et jäi mulje, nagu peaks sinna midagi massiivsemat juurde panema - kangaid vms. Aga ei tahtnud õmblemisega jännata kuna jändasin niigi samaaegselt selle oksüdeerimisvedelikuga. Hõbedaga ei riskinud katsetada, oksüdeerisin seda vasest palliketti :) Poleerimine oli just nii tüütu kui arvasin, aga tulemuseks sain nii õige tooni, et rõõmu kui palju! Paningi need tähekesed keti otsa ja valmisid kaelakeed. Tegemist swarovskitega, panen värvinimetused ritta ripatsi keskkohast alates:
Esimene kee: palace green, light amethyst AB, green turmaline.
Teine kee: light colorado topaz, olivine, jonquil.
Kolmas kee: palace green, apple green, green opal.

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

I practiced putting rhinestones in their settings and just played with colors. I had one idea that became a little star. And then there were many stars. I thought I'll use them to make brooches, but seemed a bit too small. It seemed I should add something like fabrics or so to make it more massive. But I didn't want to mess with fabrics because I was already too busy with that oxydizing liquid. I didn't dare to use it on silver so I tried it on copper ball chain :) Polishing was exactly as annoying as I thought it would be, but the result made me really happy - I got just the right antique copper look I wanted! So I put these little stars on that chain and made necklaces. These rhinestones are swarovskies, I'll line up the color names from the center of the pendants:
First necklace: palace green, light amethyst AB, green turmaline.
Second necklace: light colorado topaz, olivine, jonquil.
Third necklace: palace green, apple green, green opal.

6 comments:

Liia käsitöö said...

Armsad! Minu lemmik on keskmine, nii head toonid! :)

Katrin mdmB said...

Ahaa :) Eelistad sooje toone? Nende värvide paigutamisel tuletasin meelde ühte kompositsiooni projekti, kus oli vaja teha rõivadisain külmades, soojades, pastelsetes, tumedates toonides ja erinevates kontrastides (hele-tume, kirgas-kahvatu, suur-väike pind jne). Selle järgi oleks esimene kee tume-heleda kontrast, keskmine soojad toonid, kolmas värvi ülemineku toonid. Mul on tegelikult neljas veel, mis oleks kvalifitseerunud heledate toonide alla :)
Aitäh kommentaari eest, pani mind pikalt kirjutama :)

Maarit said...

Mulle meeldivad need kõik, sest mulle meeldib väga roheline värv :)

Liia käsitöö said...

Eelistan jah sooje toone, pastelseid sooje toone ülekõige, aga see ei sega mind nägemast teisi värve. Kui nad on hästi kokku pandud, siis on kõik värvid ilusad! Sinul õnnestub see värvide sobitamine väga hästi! :))

Katrin mdmB said...

Aitäh kommentaaride-komplimentide eest. Kuid värvide sobitamisel on mul ikkagi vaja palju veel areneda - see on vist lõputu, sest võimalusi, nüansse on ju nii palju!
Seekord on jah, rohelised toonid. Muide, eneselegi üllatusena on mul swarovski ümmargusi väikeseid suurusi (19-20ss) kõige rohkem just rohelistes toonides!

merlin said...

Nii pidulikud ehted. Väga kenad!