Saturday, March 26, 2011

My Workingspace

Viimasel ajal on kuidagi eriti silma torganud teiste ehtetegijate blogides pildid nende helmenurkadest. Ja need on alati olnud sellised armsad ja nii korras... Et südames hakkas kripeldama ning valmistusin koristamiseks. Suurpuhastust ei teinud, oli vaja välja mõelda, mida nende tohutute kilekottidega peale hakata. Kunagi oli mul idee, et metallvidinad on nendes tööriista "tornides", helmed kummutis ning kui oli pooleli mingi projekt, siis korjasin minigrip kotikesed vajalikud materjalidega omale kandiku peale. Aga siis juhtus, et need ei mahtunud enam nendesse tornidesse ära ja terve laud oli neid jälle täis. Ja samuti ei osanud ma kuhugi panna ehteid...

Aga ümberkorraldustest. Tellisin väiksemaid tööriista hoiusahtleid Anttilast juurdne ning tõstsin neid ümber. Lauapealses ühes suures tornis on metallvidinad hõbe, kuld ning läikiv-vasksed ning kahes väiksemas antiikvasksed. Ehtekivid on valgetes sahtlites (kui keegi teab, kus neid veel saada on, palun kirjuta!) ning klaashelmed helepruunis kummutis. Valgete sahtlite peal on panipaigad ehete jaoks. Helepruun CD-riiul on seemnehelmeste ja lintide päralt. Ahjaa, üks suurem sahtlitorn on veel, seal on poolvääriskividest helmed (kummuti peal) ning hõbedast helmed ja tarvikud. Ja siis on mul veel riiulitäis erinevaid traate, metallvidinaid ning seemnehelmeid. Need armsad karbid on pärit Kristiinekeskuse Jyskist. See riiul ongi põhimõtteliselt minu pisike helmepoeke: mdmBupplies
See on nüüd kõige korralikum versioon mu meisterdamise paigast ning rohkem korras ei saa see vist olema. Seetõttu pean hetkeseisu siin fikseerima :)

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

This is my working space. On the desk there are "towers" with metal findings. I got smaller ones from Anttila. Theoretically work should take place on the white tray but keeps getting on the desk surface. I keep my rhinestones in the white drawers and glass beads in the beige drawers. On the top of beige drawers I have my semiprecios stone beads and sterling and fine silver beads and findings.

I found a temporary solution for storing finished jewellery on top of the white drawers. A glass lid box and "tower" keep jewllery safe from breaking and free from dust. On the shelves there are wires, findings and seedbeads in cute boxes with labels (boxes are from Jysk). These shelves are my little beadshops mdmB-Supplies stock.
This is a progress and my working space continues to change. But It's never tidy nor neat :)

7 comments:

Anonymous said...

Samumeie, ma pole nii palju pärlividinaid näinudki :D Miskipärast ajavad pärlid jms väikevidinad mu närviliseks. aga mul on ikka ka mõne, mida lõnga sisse lkin. Ma hoian neid filmitopsides. Mul ema on veel "vanakooli mees" kes kasutab filmiga fotokat ja neid topse mul jagub.
Jaksu!
-Monika

Linca said...

Vau, see ju tõeline võlumaa :) Selles ruumis uudistaks vist küll kogu päeva nagu põnevas muuseumis :D
Kevadised tervitused lincalt!

Lariata said...

Just eile mõtlesin, et peaks omal tööruumis kord korda tegema, otsisin tükk aega punased tilgakujulised helmed, et see tuhnimine ajas juba närvile :) Aga kui kujutan ette, et pean kõik asjad lagedale välja tooma ja siis ilusti tagasi sättima - see mõte ajab hulluks :D Sul on nii kenasti kõik korda aetud, ilus vaadata :)

Maarit said...

:) vägev!!
Sa oled ikka korralikult varustatud. Minul mahub kõik mu helmestega seotud kraam ära ühte väiksesse kingakarpi :D

Katrin mdmB said...

See on vist kevade märk, et tekib selline koristamise tunne. Ah et see on palju?! Oh, ei ole! Mul on tegelikult rohkem vaja ;)

Heliivika said...

Oh, oleks mul ka päris oma tuba kõikideks pärlitöödeks ja loomulikult varustuseks. Mind ajavad ka need minigripid täiesti hulluks, eriti kui mõni otsustab väga valel ajal ära lõppeda.
Kui ükskord päris oma töötoa saan, siis saab see ka nii sahteldatud :)
Aitäh, et meiega oma innustavaid "telgitaguseid" momente jagad :)

Katrin mdmB said...

Jah, muidugi... aga see on tegelikult minu magamistuba :) Oleks jah kena, kui oleks eraldi töötuba kõikideks asjadeks, siis vbl oleks laud mingitel hetkedel lausa tühi või nii.