Sunday, November 20, 2011

When the brightest time of the day is not enough...

Kui päeva kõige valgem hetk pole piisav fotode tegemiseks, siis tuleb appi võtta tehisvalgus.
Kuna osalen seekordsel Vintage Tallinn vol.5, siis plaanisin teha spetsiaalselt ühe uue seeria kõrvarõngaid. Et oleks miskit värsket pakkuda. Aga jäin jänni pildistamisega... Kõrvarõngastes on ehtekive, helmeid/pärleid ja seemnehelmeid. Päevavalguses tegin pilte ning ükski ehtekivi ei säranud. Nagu neid polekski seal :( Nii ma siis proovisin täna seda teist varianti.

Toon mõned näited fotodena. Vasakul fotod päevavalgusega ning paremal tehisvalgusega. Ja just kõrvarõngad selliste ehtekividega, millel on eriviimistlused, sest need on alati trikikad. Kartsin, et tehisvalgus moonutab helmeste ja kristallide värvi. Seda õnneks ei juhtunud. Kuid... metall on kuidagi rohkem pronks kui vask... Kuid kumb antud variantidest on siis parem?


Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Siin on kasutatud Preciosa ehtekive Sahara, mis otsevaates on hallikassinised, küljelt aga kuumavad rohelised, oranzikate sähvatustega.
Here are Preciosa Sahara stones used. They are greyish blue viewing from the front, but throw bright green and even orange flashes.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Siin on Preciosa Vitrail Medium kristallid, nende värvigamma on nagu arbuusil - rohekad ja roosad.
Here are Preciosa Vitrail Medium crystals that have a watermelon colors - green and pink.

Photobucket Photobucket
Need kõrvarõngad on Swarovski White Opal Star Shine kividega, mille mahedat beebisinist värvust elavdab soe kollane kuma.
This pair of earrings features Swarovski White Opal Star Shine crystals with baby blue and warm yellow shine.


When brightest time of the day is not enough for photographing, it's time for using artificial light.
Since I take part from Vintage Tallinn vol.5 I planned to make a brand new series of earrings . So I could offer something new. But I got stuck with photographing... These earrings have rhinestones, beads/pearls and seedbeads. Photos made in daylight didn't show almost any sparkle from the rhinestones. Like there wasn't any :( So today I tried the other way.

Here are some photo samples. On the left with photos made in daylight and on the right with photos made in artificial light. I chose those earrings that have rhinestones with special effects because these are always trickier to capture. I was afraid that artificial light will change the color of beads and crystals. Fortunately it didn't happen. But... metal parts look like they were bronze instead of copper... So which option here is better way to go?

6 comments:

Katrin mdmB said...

Ei ole nii peen fotokas mul :) Hea, et makrogi on. Ja ega ma ise ka pole ekspert. Kui aus olla, siis ei ole ma kummagi variandiga rahul, aga ma ei saa ju oodata kevadet, et uuesti pildistada. Seetõttu tuleb lihtsalt kahest halvast valikust vähem halb valida :)

Malle said...

Minule meeldivad rohkem ikkagi päevavalguses tehtud fotod. Need on loomulikumad. Kuigi välgul on ka oma eelised. Olen kehva valgusega pilte saanud paremaks fototöötlusprogrammis. Mis fotokas sul täpsemalt on?

Katrin mdmB said...

Köh-köh, mul on Olympus C-60
Võimalik, et ma ei oska seda lihtsalt kasutada :S

Malle said...

Sellel fotokal peaks olema küll erinevaid võimalusi. Arvatavasti teed sa pilte automaatrežiimis - AUTO. Keera see ülemine nupp P peale, selle all ongi need eri režiimid. Ja siis veel SCENE nupuga saab trikitada. Ja M tähe alt saad käsitsi ise fotokat seadistada - säriaega, fookuskaugust jne.
Kusjuures käisin täna õues oma salli pildistamas ja päikesega tulid täiesti valed värvid! :) Päike pole ka alati hea!

Katrin mdmB said...

Mul on mingi "My" variant, kus saab säriaega ja mingit valguse asja (?) muuta. Samuti salvestasin sellesse režiimi, et seal on alati supermakro peal. Fookuskaugus muutub automaatselt sellele, kuidas muudan säriaega. Aga ma proovin uuesti päevavalguses ja otsin toetuspunkte, et kätevärin asja ära ei rikuks. Ning vbl saab paremast pildist töötlemisega parema tulemuse :)

juta230 said...

Mulle meeldivad ka päevavalgusega pildid rohkem. Need on kuidagi ruumilisemad, näen nii kive kui ka vaskseid detaile, aga tehisvalguses jääb pilk pidama filigraanile mitte kividele.
Selleks, etehtest head pilti saada, ei pea üldse kallist fotokat omama. On vaja lihtsalt teda tundma õppida. Nii ma siis muudkui õpingi oma fotokat tundma. Isegi mobiiliga olen ehteid pildistanud ja vahest tulemusega isegi rahule jäänud:)