Saturday, December 10, 2011

Elisabeth VII & old SW Vitrail Medium

Kaelakee seeriast Elisabeth, see siin on järjekorras VII. Värvidest on siin kõige rohkem beeži ja roosat. Tšehhoslovakkia pressitud lihvitud klaaskivide värviks on Rosalin, käsitsivalmistatud tilgakujulised opaali imitatsioonid aga sisaldavad peale roosa veel rohelist, valget ja kollast. Swarovski toodangut on siin ka, suuremad ümmargused AB läikelised Light Peach, tillukesed Light Peach, piklik Jonquil ning ripatsi osa üleval ja all tipus olev Vitrail Medium ehtekivid.

Viimased on päris erilised minu jaoks. Pakendi järgi on need kivid kuskilt 1950ndatest, aga mis eriti põnev - see Swarovski viimistlus oli vanasti hoopis teine. Kui tänapäevane Vitrail Medium on arbuusi värvidega (fuktsiaroosa, smaragtroheline, oliivroheline ja kollakas), siis vanasti oli see hoopis mahedam ja salapärasem. Vanades Vitrail Medium ehtekivides on näha mahedat oranži, roosat ja sinist ning aimatavalt õrna lilla-roosakat varjundit.
Elisabeth VII Necklace on DaWanda
Mini_logo

Discovered on DaWanda

By: mdmB

Elisabeth VII Necklace

DaWanda Shop-Widget

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

This is a necklace from Elisabeth series. This one is Elisabeth VII and has bright beige and pink colors. Czechoslovakian pressed and tablecut rhinestones are in Rosalin color, handmade glass imitation opal has pink, yellow, blue and white. There are many Swarovski crystals too, like bigger round ones in Light Peach AB, tiny Light Peach, long navettes in Jonquil and some special ones at the top and bottom. Thes are vintage Vitrail Medium.

Judging by the package these might be from the 1950s. But what really makes them special to me is that the old Vitrail Medium finish differs from the one Swarovski uses nowadays. Now this finish has bright water melon colors (fuchsia pink, emerald, olive, yellow) but back then it was much more delicate and mysterious. Old Vitrail Medium is a blend of soft orange, pink and light blue with a hint of purple.

2 comments:

Maarit said...

See kaelakee on imekaunis!

X by Leina Neima said...

Hurmav!

Ja mul on ausalt öeldes hea meel, et ma ei tea, "kus sa seda varanatukest peidad" - sest vastasel juhul ma oleksin sunnitud vist röövliks hakkama - liiga isuäratavad on su materjalivarud! ;-)