Saturday, February 13, 2010

Jade&Black

Jadeiit ja must klaas. Komplekti kuuluvad kaelakee, käekett ning kaks paari kõrvarõngaid. Ma ei plaaninud alguses kaelakeed teha, alustasin hoopis käeketiga, millest tuli kaelakee. Nimelt tegin liiga pikad lingid, mis käe peal muudaks ehte liig nurgeliseks. Need ühendusrõngad on samuti selleks, et vähendada pingeid, mis pikkade linkide korral tekib. Ühendusrõngastega on ka vähem keti takerdumist. Aga kaelakeega olen rahul. Sellepärast, et tuli teistsugune :) Ma kaldun muidu ikka selliseid kaelakeesid tegema, kus on ripatsi osa ning kogu kaelakee on pisut Y-kujuline. Seekord miskit teistmoodi.

Niisiis alustasin käeketiga teistkordselt ja tegin sinna ainult ühe pika lingi. Nagu näha, on mul antiikvaskne traat otsas :(
Jadeiithelmed ostsin kunagi Luxonia'st, must klaas on pärit Tšehhist ning need ehtekivid on vintage swarovski yellow opal (suurus 24pp ehk 3mm).
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Jade and black glass.This set contains a necklace, a bracelet and two pairs of earrings. At first I didn't plan to make a necklace, I started with bracelet that turned into a necklace. I made too many long wire links that looked clunky around the wrist. Those double rings (jump rings) are there to minimise the tensions that long links tend to have. Double rings also help chain against getting tangled. But I'm happy with the whole result. The necklace turned out different than the ones I usually make. I tend to make necklaces with pendants or center parts and with the Y-shape. It's something different.

So I started a bracelet for the second time and made only one long link. As you can see, I'm out of antique copper wire :(
I bought these jade beads once from Luxonia, glass beads are from Czech and these rhinestones are vintage swarovski chatons in Yellow Opal color.

3 comments:

Lucy said...

Ilus komplekt! Kas sa seda tead, et võid vabalt ise teha antiiktraati endale? Ostad külma oksüüdi ja peenikest terasvilla ning enam ei pea üldse muretsema, et traat saab kunagi otsa, sest vasktraati müüakse ikka. :)

Katrin mdmB said...

Jah, mul on külmoksiid täitsa olemas ja vasktraat samuti, ent tegu on traadiga, mis on töödeldud oksüdeerimise vastu :) Lucky me! ;)

Unknown said...

Oh, imearmas, lummav. Drex