Sunday, February 21, 2010

LightBlue Givre Necklace

Lõpuks ometi on mul üks swarovski originaal givré kivikestega pakk! See on siis helesinise ja läbipaistva klaasi segu - see alumises reas paremal. Lääne Saksamaa givré klaasi on mul mõned pakid juba kogunenud, vt ka seda postitust. Selle kaelakee ripatsi keskel asubki swarovski ehtekivi, tema ümber on klaasist kivikesed ja helmed.

Nende väikeste klaaskivikeste ostuga läksin alt, see juhtus üle-eelmine kuu. Nägin neid oskjonil ning kuna mul oli juba samavärvilisi navette-kujulisi kivikesi, siis mõtlesin, et sobib ju suurepäraselt. Suuruseks oli oskjonil märgitud 4mm. Noh, arvasin et see on seal 19ss kandis, äärmisel juhul 18ss ja lootsin, et sobivad olemasolevatesse metallist raamidesse. Kui kivid võitsin ja kui need lõpuks minuni jõudsid oli kaks üllatust, üks hea ja teine halb. Hea muidugi see, et kivid on originaal pakendis (selle üle on mul alati hea meel), halb uudis oli see, et kivide suurus on 17ss. See on just selline suurus, mis on liiga väike 19ss (4,5mm) pesakestesse ja liiga suur mu kõige väiksemate raamidele 28pp (~3mm). Nii tuli tellida jälle tehasest, minu õnneks oli miinimumiks ainult 500tk. Ja veel, neid annab kasutada ketina! Tegin kaks keti juppi ripatsi külge rippuma.
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Finally I have an original package of swarovski givré stones! This is a mix color with light blue and clear crystal glass - the right one on the bottom row. I have already some original pakcages from Western Germany, see this post. In the middle of this necklace I put the swarovski rhinestone, it is surrounded with glass stones and beads.

The story of the smaller givré rhinestones is with mixed emotions, it happened few months ago. I saw them on an auction and because I had previously bought navette-rhinestones in the same color I thought they would be perfect together. The size was marked as 4mm on the item description and I thought it was somewhere between the 19ss or 18ss. So I hoped they will fit into the 19ss settings I have. When I won the stones and received them I had two surprises, one good and other not so good. The good thing was that these stones came in original packing (I'm always happy about the original packages) and the bad thing was that the size of the stones was 17ss. It is just not big enough for 19ss (4,5mm) settings and too big for the smallest I have 28pp (~3mm). So I had to contact a factory in Germany and order some, I´m lucky that the minimum was only 500 pcs. And even more, they can be used as a cup chain! I made two short chains for the pendant.

7 comments:

ehtehuvilne said...

Kaunis! Ma tunneksin huvi, kust neid väikseid ehtepesasid tellida saaks? Ma ise pole neid väga suures valikus silmanud kuskil netipoodides.

Katrin mdmB said...

Minul on kogemus kahe Saksamaa tehasega. Nende miinimumid on suured, eraisisikutega nad tavaliselt ei tegele. Sellepärast pole neid ka reklaaminud. Ikka tahavad, et firma või nii.

Unknown said...

Mul on selline küsimus, et kas ma saan õigesti aru, et sa oled tellinud kuskilt oma märgisega nö pisikese plaadikese (ei oska selle õiget nime nimetada hetkel, aga selle peal on mdmb), mille saad ehetele lisada kui tunnistuse, et tegemist on sinu töödega? :)

Katrin mdmB said...

Johanna-Maria, mul on metallist lipikud ning tempelraud. Vt seda postitust:

http://mdm-beadalot.blogspot.com/2008/08/stamp.html

Cindy Lietz, Polymer Clay Tutor said...

I love your piece! The colors and the style is stunning. The darker metal and the soft blue crystals are a perfect combination. Gorgeous!

Unknown said...

Lugesin seda postitust. :) Kas sa saaksid öelda, kust kohast täpsemalt sa selle Tartust tellisid ja mis võiks olla hinnaklass? Endal ka väike soov hakata oma töid märgistama.

Katrin mdmB said...

Praegust hinda ei oska öelda, eks see on muutunud kahe aastaga. Saadan meistri andmed sulle emaili peale, kui võtad ühendust:

mdmB@hot.ee