Thursday, April 24, 2008

Project Spectrum: Green April

Värvispektri projekti aprillikuu roheline! Selle komplekti sünd oli vaevaline... Alustasin juba ammu, kuid siis puudus vajalik plaadike ripatsile ja siis veel see mummukett, mida ei saanud kohe mitte tavalisega asendada. Lõpuks olid kõik osad päral ning kee sai valmis. Kõrvarõngad olid juba aprilli alguseks valmis :)

Siin on jälle üks sammuke edasi selle lihtsa motiivi arendusest. Avastasin, et seda on võimalik lõpmatuseni "kasvatada" aina suuremaks ja suuremaks. Ainult siis on vaja leida paraja suurusega tagus, sest iseenesest on see traadist põimitud motiivike liiga õrn.

Veel leidsin enda jaoks rahuldava lahenduse nende kõrvarõngaste osas. Nimelt oli mul varem valminud lillade kõrvarõngastega probleem, kuna hingedega kõrvarõngakonksud kippusid külgede suunas liikuma. Nende lilladega nägin suurt vaeva, kuid jõudsin tulemusteni! Uuema versiooni kohaselt ei kinnita ma seda kõrvarõngahaaki traatidega väljapoole metallist plaadikest, vaid panen selle konksu plaadikesest läbi ning igaksjuhuks veel traadi ühest kohast toestama. Nüüd kõigub konks küll, aga ainult millimeetri jagu ja see on minu jaoks suur saavutus :P




This set took a lot of time from the beginning to finishing... I started long time ago but then I didn't have a metal plate big enough and then there was a big need for ball chain that was no way possible to be exchanged with regular chain. But finally I finished the necklace. Earrings were ready in the beginning of the April :)

This is another step further with this
simple motif. I discovered that it is possible to "grow" this pendant bigger and wider with adding layers. Only problem was that it needed a matching metal plate because the wire stitched motif itself is not strong enough.

And then I found a way with those earrings. You see, I had a problem with
purple earrings because those leverbacks were moving side to side. Since I was not happy about it, I couldnt' leave it like that. After some not-so-successful attempts I found a solution! Now I don't attach the leverback to the metal plate just with wires but I'll put the leverback through the metal plate and for security put some wire just to be sure. Leverback earringhook is moving a bit but only for one millimeter and I'm really pleased :P

6 comments:

Anonymous said...

ah ja oh jälle:) need rohelised helmed löövad mind alati jalust oma iluga. nii pidulikud! ja mulle meeldivad su töödes erinevad vasetoonid koos, põnev! muud polegi mul öelda, kui et võrratud ehted! tore, et kõrvakatele lahenduse leidsid:)

Katrin mdmB said...

:) Aitäh kommentaari eest!
Mõtled, et panen kokku antiikse, vähem antiikse ja läikiva vase?

Mercar said...

Väga kaunis töö jällegi!
Roheline on alati väljakutse kuid see-eest sobib pea kõigeks, kui õige idee tuleb ;)

Anonymous said...

jah

Sirje said...

Nii ilus süda(mik) on ripatsil!

Katrin mdmB said...

linca, eks need läikivamad vaskosad aja jooksul oksüdeeruvad ning lõpuks peaksid need olema kõik enamvähem ühte tooni. Aga niikaua annavad erinevad vase toonid ehtele "iseloomu".

sirje, südamikuks on jah, kaks erisuurusega pärlikübarat teineteise peal :P